1,6-os G-Astrában olajöblítő használata

2007.10.29. 14:24

Tényleg rizikós lehet?

Kedves Olajdoki!

Nemrég szervízeltettem 2001-es, 1.6-os G Astrámat. Én vittem mindent az opelosoknak. Olajat (Castrol), szűrőket, stb. Így nyugodtabb voltam... Kértem volna, hogy olajcsere előtt az általam vitt Winn's öblítőt rakják bele, stb. Az egyébként ügyes szervízes srác azt tanácsolta, hogy inkább ne rakjuk bele, mert esetleg a leváló szennyeződések beülhetnek az olajzó furatokba, járatokba, és így leeshet az olajnyomás. Állítólag volt már ilyen esete. Mi a véleménye, tényleg rizikós?

Annál is inkább kérdezem, mert szeretnék mindent megtenni annak érdekében, hogy szeretett autómat minnél tovább használhassam megelégedéssel...

Köszönöm:

Laci

Kedves Laci!

Egyszer én is találkoztam egy ilyen esettel. 10 évig járt a pali Botond olajjal, el tudod képzelni milyen mennyiségű lerakódás volt a motorban. A szerelő nem kevés munka árán rábírta a tulajt, hogy használjon rendes ESSO olajat, ám előtte öntsenek a motorba motortisztítót. Két nap múlva a szerelő két vállon feküdt, mert a pali autója csapágyas lett, hiszen a leváló hatalmas kokszdarabok egyike sikeresen eltömítette a csapágyfuratot. Persze vacak volt az olaj meg a tisztító; az eszébe sem jutott az embernek, hogy az előző 10 év hanyagsága és spórolása okozta a bajt.

Ha Te normális szintetikus vagy félszintetikus olajat használtál eddig, akkor nem kell ettől félned, és bátran használhatod az adalékot.

Üdv:

Olajdoki