A BP nem képvisel komoly minőséget

2008.01.11. 18:45
A márkaszervizben ezt mondták

Kedves Olajdoki!

Régóta olvasom válaszaidat a honlapon, és most úgy alakult, hogy én is egy tisztelet teljes kérdéssel fordulnék Hozzád.
Van egy 1993 évjáratú 170 ezer km-t futott Mazda 626 2.0 16V benzines autóm. A kocsi nagyon megbízható, nem volt vele gondom, amit szeretnék is neki meghálálni. Épp ezért gondosan és pontosan végzem a szervizeléseket és BP VISCO 7000 0W40 olajat adok a motornak. Nem egy olcsó olaj, de interneten rendelve megengedhetem a használatát. A kérdésem épp ebből adódik, ugyanis bárkinek említem ezt és gondolok itt elvileg hozzáértő autószerelőkre is mindenki ellenzi ennek az olajnak a használatát. Autószerelők akár privát akár márkaszervizesek arról győzködnek, hogy egy ilyen régi motornál mint az enyém egy 10 vagy 15W40 ásványi olaj ugyan azt a védelmet és minőséget nyújtja mint a fent említett BP Visco7000 olaj, sőt volt olyan márkaszerviz akik szerint káros is lehet az ilyen nagyon vékony olaj, továbbá hogy a bp mint márka sem képvisel egy komoly, nagy minőséget. Én laikus vagyok a témában ezért is fordulok Hozzád, de úgy gondolom, hogy egy modern komoly minősítésű szintetikus olaj csak jobb lehet mint egy 15W40 ásványi akár milyen régi és sokat futott motorba is használom, továbbá szintén csak én gondolom de a BP mint márka is egy komoly nagy olajcég, és a Visco 7000 olaja az egyik legjobb, legújabb ami nem lehet az autóm kárára.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy mi a Te tiszteletteljes véleményed a fent leírtakról? Használhatom e továbbra is a BP olajat vagy ha szerinted sem akkor milyet használjak helyette? Ja az autó egy olajcsere periódus alatt 4-6dl olajat eszik ami gondolom nem olyan rossz.

Köszönöm:

Tamás

Kedves Tamás!

Néha a szerelők hozzáértése olajügyben bizony jócskán kíván mélyebb ismereteket. Sajnos ezek az emberek rendelkeznek némi alaptudással, de arra már nincs idejük, hogy elmélyedjenek a témában, és ilyenkor jönnek ezek az "okos" tanácsok.
Természetesen egy szintetikus olaj magasan felülmúlja motorvédelemben az ásványi kenőanyagokat, nem is lehet egy napon említeni őket. Ez nem is kérdés. Használhatod az autód életének végéig, ha anyagilag erre lehetőséged van.

A BP komoly olajtársaság, több száz olajfejlesztő vegyésszel, akik igyekeznek a lehető legjobbat kihozni a kenőanyagaikból. Nem is tudom, hogy honnan veszi valaki az ilyen butaságokat, szerintem inkább az illető a komolytalan. Használd bátran a jövőben is, és ne törődj a jóakarókkal.

Üdv:

Olajdoki