Dci Masterbe 3 ezrenként töltök utána 1 litert

2008.01.21. 14:34
Így mindig friss az olaj

Kedves Olajdoki!

2003-as 2.2dci Masterem van. Fél éve vettem 90.000 km-re, ám most már biztos vagyok benne nem annyi. 128 e-nél tartok, de még nem kellet olajat cserélni, mert az intervallum alatt (2-3ezrenként) rá kell öntenem 0,5-1 l-t. Igy lecserélődik, és mindig friss az olaj :)

Nem füstől, jól fogyaszt, megy is (autópályázok) Q8 10W40-et teszek bele, mert ekkora étvágyat - árügyileg, ezzel birom kompenzáni. Javasolsz valami mást esetleg? Vagy, hól a hiba?

Köszönöm!

Kedves Master-tulajdonos!

Súlyos önbecsapás azt hinni, hogy ha friss olajat öntesz a motorba időnként, azzal az olajcserét is letudtad. Ha ezt még egy ideig így folytatod, nagyon hamar keresztet vethetsz a motorra.

Az olajcsere-periódus 30 000 km, legkésőbb ekkor, ha esik, ha fúj, el kell végezni az olaj- és szűrőcserét. A szűrő mára valószínűleg eltömődött, és az összes szennyeződés, korom, por a kenési helyeken rakódik le. Ez is többek között oka lehet a túlzott olajfogyasztásnak. Javasolom, hogy mielőbb vidd szervizbe az autót, és sürgősen vizsgálja ki a szerelő a hiba okát.

Üdv:

Olajdoki