Nem jó a Fabiába a Rowe?

2008.01.30. 22:14
A szerelő szerint zörögnek a szelepek

Kedves Olajdoki!

Ma voltam olajcserén Fabia 1.4 8V, kb 18e kmt mentem vele. Az olaj, ami benne volt Rowe 10W-40 volt, a szerelő ki volt akadva, hogy tiszta 'sár' az olaj és 'zörögnek' a szelepek!? Mi igaz lehet ebből? Szerintem ennyi idő alatt nem éghet be a vas. Ő az OMW Bixxolt ajánlja, de van belőle ezer féle... Melyiket vegyem? Ön mit ajánlana ezen kívül

Köszönöm:

Karcsi

Kedves Karcsi!

A kérdés csupán, hogy tényleg rossz-e az, ha az olaj elvégzi a rá szabott feladatát, azaz magában tartja a szennyeződéseket, amik a fáradt olajjal távoznak a motorból, és nem rakódnak le a kenési helyeken. Szerintem nem elítélendő tulajdonság ez, sőt kifejezetten előnyös.

Nem lehet, hogy a szerelőd csak a saját olaját akarja rádmérni, és kihasználja a tájékozatlanságodat? Ha így van, akkor a jövőben hamar kicseréltet veled minden alkatrészt, ha kell, ha nem, kezdve a szelepszár-szimmeringekkel.

SAE 5W-40 viszkozitású, VW 502 00 minőségű olajat ajánlok a motorba. Ilyen az OMV Bixxol premium 5W-40, a Fuchs Titan Supersyn 5W-40, Valvoline SynPower 5W-40, vagy a Total Quartz 9000 5W-40.

Üdv:

Olajdoki