Berlingo 10 ezren fél litert ivott meg

2008.02.15. 13:29

Szerintem új autótól ez sok

Kedves Olajdoki!

Kérdésem a következő 1.6 ,2 éves Ctroen Berlingóm van Hmvhelyi Sajti tól vásároltam ide viszem szakszerviz "kezelésre" is, sajnos nem kaptam kielégítő választ arra a kérdésemre hogy menyyi a normális olajfogyasztás átlagos használat mellet mert általában a 10000 km megtétele után egy fél liter olajt elfogyaszt természesen a jó áru Total dizelautónak való olajából.Megmondom öszintén megadok a motornak mindent előző autóm 8 évig szolgált hűséggel egy deci olajfogyasztás nélkül azért szomorú számomra e tény egy újonnan vásárolt autótól .

Köszönöm:

B. János

Kedves János!

Nem érzem riasztónak az autó olajfogyasztását, fél liter 10 000 kilométerenként sok autós álma, akik ennél jóval többet töltenek utána akár új autójukba is. Az olajfogyasztásnak általában tömítetlenség az oka az égéstér vagy a külső környezet felé. Befolyásolja még az olaj párolgási vesztesége is, de általában ez észrevétlen marad normál használat esetén, adott olajcsere-ciklusban.

Nincs gyári érték az olajveszteségre, tapasztalatokra lehet hagyatkozni. Ennél a motornál SAE 5W-40 viszkozitású szintetikus olaj használatával 10 000 kilométerenként 0-1 liter között normálisnak mondható.

Üdv:

Olajdoki