Dízel Ignis váltóolaja, folytatása

2008.02.19. 09:03

Kibírhat olaj félmillió kilométert?

Kedves Olajdoki!

Viszont a szervízben azt mondták, hogy ebbe az opel váltóba, nem kell olajat cserélni az élettartama alatt. EZt alátámasztani látszik az a tény is, hogy nincs pl leeresztőcsavarja....Csak az alsó perem megbontásával lehet benne "olajat" cserélni.....ELképzelhető az, hogy olyan speciális olaj, vagy bármi más van a váltóban, hogy kibír akár 4-500 000 Km-ert??????EZt egy kicsit szkeptikusan fogadom. Örülnék a válasznak, mert számomra ez egy nagy dilemma.

És végül ha lecserélem, akkor 75w90 Api GL4 mehet bele.....Egyébként már 105000Km van benne és 3,5 éves....

Köszönöm:

Ferenc

Kedves Ferenc!

Manuális azaz kézi kapcsolású váltót még nem gyártottak le úgy, hogy ne kelljen benne rendszeres időközönként olajat cserélni. Az örök olaj fogalma számomra megfoghatatlan, csakúgy, mint az örökmozgó. Van olyan váltó tehergépjárművekben, aminek az olajcsere-periódusa akár félmillió km is lehet, ám köznapi használatban általában megadja magát az olaj 200-250 ezer kilométernél.

Személygépjárművek esetén a csereciklus nem éri el ezeket az értékeket, legkésőbb 100 ezer kilométernél érdemes lecserélni a váltó megóvása végett. A Suzuki 45 ezer kilométert ad meg előírásként, biztos nem véletlenül.

Üdv:

Olajdoki