2005-ös Leon motorolaja

2008.03.11. 19:46

Castrolban gondolkodom

Kedves Olajdoki!

2005-ös évjáratú, 1.6 16 szelepes I.-es Seat Leonnal rendelkezem. Főleg városban járok vele, de havonta 1-2 autópályás utazás is megesik. Közeleg a 75000-es szervíz, s nem vagyok benne biztos, hogy milyen olajat válasszak. Eddig is mindig Castrolt használtam, most is azt venném, de milyet? Legutoljára 5W-40 Magnatec-et töltettem bele. Mit tanácsolsz, maradjak ennél a típusnál, vagy esetleg kipróbáljam az újabb fejlesztésű Edge olajat? S ha érdemes kipróbálni, akkor melyiket? 0W-30, 5W-30, esetleg Edge Sport 0W-40? Csupa jókat olvastam az Edge olajakról, mint pl. minimális belső súrlódás, minimálisra mérsékelhető lerakódások, meghosszabbítható motor élettartama... stb. Az autót napi szinten használom, megérdemli a jó minőségű olajat is.

Köszönöm:

András

Kedves András!

Értékelem a bizalmadat, amivel megtiszteltél, de valószínűleg eltévesztetted a fórumot. Ez nem a Castrol kenőanyag tanácsadó. Jómagam is szoktam ajánlani a Castrol motorolajait, mert prémium kategóriának tartom, de a marketingcélokat szolgáló prospektusok hangzatos szlogenjeitől általában nem dobom magam hanyatt.

Az Edge termékcsalád általában jobb választás a félszintetikus Magnatec olajoknál, így hosszú távon gondolkodva természetesen inkább az előzőt ajánlom. A Castrol Edge 5W-30 tűnik az ideális választásnak.

Üdv:

Olajdoki