A szerviz szerint a 10W-40 jobb a Fabiámba

2008.03.11. 19:47

Miért nem az 5W-40-es?

Kedves Olajdoki!

Boldog tulajdonosa vagyok egy Skoda Fabia 1.4l 16V 100Le kombinak. Tudom már elhangzott itt többek közt hogy ön szerint helix 5W 40 az igazi. A skoda szervíz ahol cserélik az olajat, ebbe az autóba 10W 40-et raknak bele, szerintük ez a jobbik választás "vegyes használathoz".

Én havonta szoktam egyebként megtenni a pécs-bécs útvonalat városzi használat mellett. A szervíz miért ragaszkodik a másik olajhoz mikor az különben is olcsóbb?

Köszönöm!

Kedves Skoda-tulajdonos!

Szerintem még az életben nem írtam le, hogy a Shell Helix Ultra 5W-40 az "igazi" a hasonló motorral szerelt autókba. Azt valószínűleg említettem, hogy általában a SAE 5W-40 viszkozitású szintetikus motorolajok jobb választásnak számítanak, mint a SAE 10W-40 viszkozitású félszintetikus kenőanyagok, és ez így is van. Akár vegyes használat esetén, akár városban, akár autópályán, de jobb.

Azzal azért vitatkoznék, hogy a gyengébb minőségű olaj drágább. Nem mindegy, hogy hol veszi az ember az olajat. Egy márkaszervizben köszönni sem lehet ingyen, így könnyen kerülhet többe ott, mint egy autósboltban a szintetikus társa.

Üdv:

Olajdoki