Lincoln Town Car váltó- és motorolaja

2008.03.12. 17:32

A motorba 5W-20-as az előírás

Kedves Olajdoki!

Nemrég sikerült megvásárolnom álmaim autóját, egy 1999-es Lincoln Town Car-t. Nagyon jó állapotú, mindössze 21000 mérföldet futott. Motor- és autómataváltó olajat szeretnék cserélni, de problémákba ütköztem. A motorba szigorúan 5w-20 viszkozitású olajat ad meg a kézikönyv, amit itthon nem találtam. A váltóba Mercon V specifikáciűjú folyadék kéne, de ez is problémás. Egyedül a Valvoline MaxLife ATF felel meg ennek, de ezt nagy futásteljesítményű autókba ajánlják. Ezek helyett milyen alternatívát tud esetleg ajánlani, vagy hol éreklődhetek ilyen olajok után.(Hazai USA alkatrész formgalmazókat és Ford szerivezeket már megkerestem.)

Köszönöm:

Moskovits Imre

Kedves Imre!

Gratulálok az autóhoz, remek dolog megkapni azt, amire vágyik az ember.

Motorolajként egymástól függetlenül három olajtársaság is a SAE 5W-20 viszkozitás mellett a SAE 5W-30 paraméterű, Ford személygépjárművek számára fejlesztett, szintetikus, API SL minőségű motorolaját javasolja. Pl.: Fuchs Titan Supersyn F 5W-30, Motul 8100 Eco-nergy 5W-30. Az apró viszkozitási eltérés nem fog gondot okozni az autó használatakor.

A Motul is forgalmaz Mercon V minőségű automataváltó-olajat, Motul MULTI ATF, de szerintem annak ellenére, hogy még nincs 75 000 mérföld az autóban, a Valvoline MaxLife ATF is megfelelő. Megjegyezném, hogy a váltóban 190 000 kilométer (118 000 mérföld) után kell olajat cserélni.

Üdv:

Olajdoki