Mitsubishi 3000GT Twin Turbo

2008.03.28. 19:38

Motor- és fékolaj

Kedves Olajdoki!

Szeretnem Önt megkerdezni milyen motorolajat es fekolajat ajanl a mitsubishi 3000GT vr-4 Twin Turbo typusu szemelygepkocsihoz. 1992-ben gyartotak az autot. Az vilagos a szamomra, hogy szintetukos olajat kell bele rakni csak nemtudom,hogy 5W40-est,vagy 5W30-ast rakjak bele. Fekolajat nemtudom, hogy milyet rakjak bele. Szeretnem meg Önt megkerni ha tud irja meg nekem par szaküzlet cimet, és mitsubishi szakszerviz cimet, mivel több alkatreszre is szüksegem lesz.

Köszönöm:

Farkas Tibor, Érsekújvár

Kedves Tibor!

A motor nem igényli feltétlenül a szintetikus minőségi kategóriát, beéri félszintetikus, SAE 10W-40 viszkozitású motorolajjal is, ám ha Ön SAE 5W-40, vagy 5W-30-as kenőanyagot szeretne használni, annak sincs akadálya. A kettő közötti viszkozitási különbség elhanyagolhatóan csekély esetünkben, napi használatkor.

Fékfolyadék tekintetében nem túl bonyolult az előírás. Használjon DOT-4 minőségű fékolajt. Gyakorlatilag minden olajtársaság kínálatában megtalálható.

Szerviz tekintetében kissé hiányosak a helyi ismereteim, mivel Magyarországon élek. Figyelmébe ajánlom a Mitsubishi szlovák weboldalát, ahol valószínűleg fog találni kapcsolatot, szervizt és alkatrészvásárlási lehetőségeket.

Üdv:

Olajdoki