SX4-be szintetikus olajat tennék

2008.05.19. 22:59

A szervizkönyv csak Shellt ajánl

Kedves Olajdoki!

Azt szeretném megtudni, hogy van egy 2007-es évjáratu suzuki sx4-esem 1.5-ös motorral 15000-es olajcsere lesz rajta. A szervízkönyv ajánlása csak SHELL tipusu olajakat ajánl. A következő specifikácioval: 5w-40 10w-40 0w-40 5w-30 10w-30 szóval számomra nem teljesen egyértelmü sajnos. Ezen tipusokból bármilyen gyártmányut tehetek bele vagy kizárolag SHELL tipust amit a könyv ajánl. Mindenképp szintetikus olajat szeretnék bele de elfogadható áron ami lemondással jár és kevésbé ismert márkával. Tehát eltérhetek a tipustól ha ugyanezen minősítéssel rendelkezik a kiszemelt olaj és alkalmas benzinmotorhoz?

Köszönöm!

Kedves Suzuki-tulajdonos!

A gépkönyvekben szereplő ajánlások zöme reklámfelület, amit az adott olajtársaság súlyos összegekért megvásárolhat. Esetünkben a Shell és a Suzuki között is gyümölcsöző a kapcsolat, mint azt látni is a dokumentumokból.

Ez persze távolról sem jelenti azt, hogy csak Shell olaj megfelelő a motorba. Bizony, más olajtársaságok is kitűnő kenőanyagokkal vigéckednek a piacon, amelyek legalább olyan jók, mint neves konkurensüké.

Ajánlatom egy SAE 5W-30 viszkozitású szintetikus motorolaj, amely teljesíti az API SL vagy SM minőséget. A Shell Helix Ultra Extra ilyen.

Üdv:

Olajdoki