Más márkájú olaj miatt garanciavesztés?

2008.05.23. 18:26

Átverés az autószalonban

Kedves Olajdoki!

Pár napja vettem egy Suzuki Swift 1.3 autót. Az átvételnél kitértünk az olajcserére is! Azt mondták, hogy Shell olaj van az autóban, mert azzal vannak leszerződve! Kérdeztem tőlük, hogy ha más olajjal vagyok kibékülve (Castrol) megoldható lenne -e a következő olajcserénél az 'átállás'??
Erre azt a választ kaptam, hogy nem lehetséges mert akkor az autóm elveszíti a garanciáját!!! Olajdoki! Tényleg így van ez?? Nem mondhatom meg , hogy az autómba milyen olaj kerüljönn?

Köszönöm:

Zsolt a Libacombú

Kedves Zsolt, a Libacombú!

Természetesen csak a szokásos átveréssel próbálnak meg rákényszeríteni, hogy az általuk drágán kiszámlázott motorolajat használd. Nem veszíti el a garanciáját, ha a megfelelő minőségű motorolaj kerül az autóba, függetlenül a márkától. Vigyél függetlenül a viszkozitástól egy ACEA A3 vagy A5 minőségű kenőanyagot, és kötelességük a cserénél a motorba önteniük. Annyi joguk van csupán, hogy a szervizfüzetbe feljegyezzék a hozott olaj nevét és paramétereit.

Kérdezném a szalon főszerelőjét, mi van akkor, ha jövőre leszerződnek a Castrol olajcéggel, és valaki Shell márkát akar betöltetni? Akkor a Shell miatt veszti majd el a garanciát? Ronda kapitalisták!

Üdv:

Olajdoki