Német Aral, török Mobil

2008.05.28. 18:17

Megbízhatóság vs. gyártó ország

Kedves Olajdoki!

Ön szerint jelent e valamit ha egy olajtársaság áthelyezi az egyik tipusu olaját egy sokkal, fogalmazzak úgy, minőségileg megbizhatatlanabb országba...és ha a még mindig németországban gyártott Aral végül is ér e plusz pénzkiadást ez ok véget...lehet önnek butaságnak tűnik ez a kérdés lehet gyerekesnek lehet egész egyszerűen önnek sincs fogalma erről egy pontosabb válasz érdekében?

Köszönöm:

Péter András

Kedves András!

Tapasztalatom szerint nem jelent minőségi visszaesést, ha egy olajtársaság az agyondicsért és szétmajmolt nyugati magasabb civilizációból néhány keverőüzemét áthelyezi, vagy éppen újat létesít a keleti blokkban.

A recept ugyan az, a gépek szintúgy, csak nem Jürgen nyomkodja a gombokat, hanem Karol, vagy éppen Jacek. Miután még mindig olcsóbb a munkaerő nálunk, itt a fejletlen keleten, így értelemszerűen jelentősen csökkenti költségeit az olajtársaság.

Számomra nem jelent különbséget, ha mondjuk a lengyelek gyártják az adott kenőanyagot, nem a németek. Profi cégnél az ISO rendszer nem hagyja, hogy minőségi eltérések rontsák a hírnevüket.

Üdv:

Olajdoki