92-es Passat felújított motorja

2008.05.30. 23:26

10W-40-es Valvoline-t kapott

Kedves Olajdoki!

Nekem egy WV Passatban van egy 1.9-es előkamrás régi 92-es motorom, de nem a gyári turbó van rajta hanem egy változó geometriás Garrett gt-20-as tipus intercoolerrel és a gyárinál nagyobb olajhűtővel.
A motor teljesen fel van újjítva fúrva új dugókkal gyűrűkkel csapágyakkal, és teljesen felújított hengerfejjel. Jelenleg 4000Km és egy valvoline 10W 40-es motorolaj van benne, elvileg a kannán turbo diesel felirat díszeleg. Azért fordulok önhöz mert nem tudom melyik olaj lenne az optimális olcsó rossz minőségűt nem akarok bele önteni inkább legyen drága de kimondottan jó olaj mivel a gyárinál jobban van terhelve!! Utolsó kérdés mennyi kilométer után cseréljek olajat?

Köszönöm:

István

Kedves István!

Amilyen szépen felújítottad a motort, és gondos kezekkel ápolgatod, kár volt a Valvoline kevésbé magasan kvalifikált olaját választanod. Jómagam a Valvoline SynPower 5W-40, vagy DuraBlend Diesel 5W-40 olajok közül választanék inkább, ha kicsit vastagabb a pénztárcád az előbbit, ha nem, az utóbbit. Korszerű, szintetikus és félszintetikus motorolajok, amelyek jól szolgálnák az autódat.

A Valvoline Diesel Turbo 15W-40 egy ásványi olaj, és ugyanez érvényes a Valvoline Turbo 10W-40 kenőanyagra is.

Üdv:

Olajdoki