Motortisztító adalék helyes alkalmazása

2008.12.22. 10:28

Kedves Olajdoki!

’94-es Opel Astra autómban olajat szeretnék cserélni. Sokat hallottam a motoröblítő adalékokról, és most ki szeretném próbálni. Egy a bökkenő: hogy nem tudom, mikor kell beleönteni, a fáradt olaj leengedése előtt vagy után. Mondták már, hogy utána kell csak az öblítővel járatni egy kicsit, azt leengedni, és a friss olajat beleönteni.

Köszönöm.

Kedves Levélíró!

Majdnem leestem a székről. Remélem, aki azt a tanácsot adta Önnek, hogy csak az öblítővel járassa a motort, az ki is próbálja a saját autóján. Eleve gyanús kell hogy legyen mindenkinek, aki látott már autót életében, hogy ha az olajtöltet kb. 4 liter, akkor nem fog jót tenni a motornak, ha percekig mindössze 300-500 milliliter tisztítóadalékkal járatja.

A motoröblítő adalékot a régi olajba kell beletenni, és kb. 10 percig kell utána alapjáraton működtetni a motort. Pörgetni tilos. Ezután kell leengedni a használt olajat, és betölteni a frisset. Ez most csak egy felületes leírás, mert a pontos használati mód adalékgyártmányonként változik, de a flakonra pontosan rá van írva. Elsősorban az ott leírtak az irányadóak.

Üdv:

Olajdoki