2010.05.05. 11:06

Tisztelt Olajdoki!

Érdeklődni szeretnék, hogy egy 2003-as évjáratú (70 000 km) Daewoo Kalosba mely olajat ajánlaná. Legyen a gyári (GM) vagy esetleg amit én jónak gondolok (Shell Helix Plus) - mindkét esetben 10W40-es olajról lenne szó.

Amióta nálam van az autó (2006), Shell olajat használtam. Majd az egyik ismerősöm, aki a Shellnél dolgozik, azt mondta: a Shell olajok nem annyira jók, Ő Texacót használ. Én itt már elbizonytalanodtam, hogy melyik is lenne jó a hőn szeretett kisautómba.

Érdemes 4-5 liter olajért kiadni 15 000 Ft-ot, vagy melyik az arany középút? Az autót normál módon használom, illetve városban, de versenyre vagy szélsőséges igénybevételre nem.

Tanácsát és segítségét előre is köszönöm!

Őszinte tisztelettel:
Péter

Kedves Péter!

Én a Shellt és a Texacót is jónak tartom, de a GM-et nem annyira javasolnám. Shellből jó választás a Helix Plus 10W40, a Texacóból a Havoline Extra 10W40 a megfelelő. Ebbe az autóba biztosan nem kell literenként 3000 forintba kerülő olaj, de ez azon is múlik, hogy hol veszi. Kúton az olaj mindig drága, autósboltban, hipermarketben nem annyira.

Üdv,
Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.