Sok hidegindítás miatt cseréljek előbb?

2010.05.07. 16:36

Szia Olajdoki!

2006-os 1.6 tdci Focushoz (DPF nélkül) milyen olaj a jó választás? (5W-30 viszkozitás). Fél éve volt olajcsere, bár azóta csak 10 000  km ment bele, de sokat megyek városban, sok a hidegindítás. Cseréljek előbb?

Köszi
Balu

Kedves Balu!

Még ha sokat is mész városban, valószínűleg nem olyan rövid utakon használod, különben nem jött volna össze 10 ezer fél év alatt. Én nem hoznám előre az olajcserét. A jó választás egyébként a Ford M2C913-B vagy M2C913-C minőségű olaj használata. Utóbbi egy elég új szabvány, de visszafele kompatibilis a korábbiakkal. A B-hez képest a következő területeken kíván többet az olajtól:
a. Magasabb nyírás-stabilitási követelményeket támaszt a viszkozitásmódosító adalékokkal szemben és figyelembe veszi a biodízel terjedése okozta változásokat
b. Jobb védelem a koromtól
c. Jobb üzemanyag-takarékosság és alacsonyabb CO2-emisszió

A Ford M2C913-C-nek megfelel például a Fuchs Titan Supersyn 5W-30 vagy az OMV Bixxol Spezial 5W-30.

Üdv,
Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.