Hogyan ellenőrizhetem a márkaszervizes olajcserét?

2010.06.11. 16:57

Tisztelt Olajdoki!

Hogyan tudom leellenőrizni márkaszerviznél, hogy valóban azt az olajat tették-e bele, amit kértem? Ha például nem nézhetem meg, ahogyan cserélik.

Köszi válaszod

Kedves Levélíró!

Sajnos sehogyan sem. Az, hogy egyáltalán lecserélték-e az olajat, még leellenőrizhető volna egy laborvizsgálattal (aminek a költsége az olajcsere költségével vetekszik), de hogy pontosan azt töltötték-e bele, amit Neked mondtak, azt nem fogod tudni kideríteni.

Üdv,
Olajdoki

Egy kis kiegészítés az Olajdoki válaszához, illetve két jó tipp: ha gyanakvó vagy, legalább az olajsapkát ne húzd rá, vagy töltsd túl kicsit az olajszintet, mielőtt leadod a kocsit a szervizben. Ha cserélik az olajat, a sapkát biztosan meghúzzák, a szintet ők nem fogják túltölteni. Innen tudod ellenőrizni, hogy legalább kicserélték-e az olajat. Csikós Zsolt

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.