2010.08.28. 12:24

1996-os 1,3-as 8 szelepes Suzuki Swift tulajdonosa vagyok! A problémám az, hogy mostanában 2-3 ezer kilométeren elmegy 7-8 deci olaj! Amiért értetlenül állok a dolog előtt az az, hogy februárban lettek cserélve a tömítések (hengerfej nem) de nem folyik sehol sem az olaj. 155 000 km van a kocsiban én vagyok a 3. tulajdonosa, de sosem volt hajtva a kocsi, ezt példázza az is hogy 151 ezer km-nél lettek lecserélve a gyárban felrakott első féktárcsák (még határon volt kopásban)! Nincs víz az olajamban és nincs olaj a vizemben! Nem füstöl a kipufogó nem erőtlen és keveset fogyaszt! Jelenleg Valvoline Top Guard 10w-40 van benne, bár már erőssen csereérett 13ezer km! Többnyire csak városban használom pár kilométeres utakon. Szelepszár szimering kopás jött még szóba! Mi lehet még ha nem az a baj?

Ez az olajfogyasztás nem olyan magas, hogy óriási problémát jelentene. De ha eddig nem fogyasztotta, akkor érdemes odafigyelni, mert akár rosszabb is lehet. A belső tömítetlenség - ami az olajfogyasztás jellemző oka kb. az esetek 95%-ban - azt jelenti, hogy az olaj a dugattyúgyűrűk vagy a szelepszárak mentén távozik. Ha az olaj bekerül az égéstérbe, akkor az üzemanyaggal együtt elég. Ettől nem lesz vizes az olaj és nem lesz olajos a víz sem. A kipufogó füstjében sem biztos, hogy szemmel látható a különbség, mert ahhoz több olajnak kellene fogynia. Egy kompresszió méréssel diagnosztizálható a probléma, valamint megpróbálhat egy motortömítő adalékot használni, ideiglenes megoldásként. A választott olaj egyébként megfelelő.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.