2010.11.15. 18:06

Most vásároltam egy 2006-os 2.0 PD TDI részecskeszűrős Passatot (125 kW). Az egyik barátom azt tanácsolta, hogy a 30 ezres szervizintervallum ellenére 15 ezrenként cseréljek benne olajat, és ráadásul valamelyik 0w-s olajat kéne beletölteni a részecskeszűrő miatt. Mi a tanácsod ez ügyben? Cseréljek 15 ezrenként, és milyen olajat tanácsolsz ebbe a kocsiba?

Ez nem így működik. Az autó gyártója pontosan tudta, amikor beszerelte a részecskeszűrőt, hogy ez mivel jár, és ha ő ennek ellenére lehetővé tette a hosszú csereperiódust, akkor higgyük el neki, hogy ez így jó. A részecskeszűrő egyébként nem a viszkozitás tekintetében támaszt követelményeket az olajjal szemben, hanem a hamutartalom kapcsán. A Volkswagen ezért csak olyan olajokat enged betölteni, amelyek teljesítik az ide vonatkozó VW 507.00 szabvány követelményeit. Ez a szabvány számos elvárást fogalmaz meg az olajjal szemben, beleértve a részecskeszűrőnek való megfelelést is. VW 507.00 jóváhagyással rendelkező olaj például a Repsol Elite Long Life 50700/50400 5W30 vagy a MOL Dynamic Gold Longlife 5W30.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.