2011.01.31. 12:10

2000-es gyártású, 1.4-es N15-ös Almerám van, lassan 180 ezer km-rel, és mostanában indítás után még pár másodpercig világít az olajnyomás visszajelző. Itt Totalcaron volt egy cikkben, hogy ilyen esetben érdemes 10W40 helyett 5W40-es olajjal megpróbálkozni. Egyrészt ezzel egyetértesz-e, másrészt, ha igen, akkor ebbe a kocsiba is érdemes ezt megtenni? Lassan úgyis eljön az olajcsere ideje. Milyen olajat kellene akkor beletenni?

Nem hiszem, hogy működne a dolog, mert egy vékonyabb olaj hidegen kisebb olajnyomást produkál, mint egy vastagabb olaj. Meleg motornál, alapjáraton nincs olajnyomás probléma? Mert sokszor ott jelenik meg elsőként. Ha az olajszint rendben van, akkor érdemes egyéb okokat is megvizsálgni, mint például az olajgombát vagy az olajszivattyút.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.