2011.10.10. 15:22

Kedves Doktor Úr!
1987-es évjáratú, benzines Audi 80-as autóm van. Mostanában kicsit intenzívebb lett a füstölése, mint eddig volt, de még mindig nem olyan vészes. Nem is csoda mondjuk, van benne jó pár százezer kilóméter. Eddig Castrol 10W40-es olajat használtam, 10 000 kilométerenként cseréltem. Arra lennék kíváncsi, ajánlana-e sűrűbbet hozzá? Vagy esetleg létezik-e kifejezetten kopottabb motorokhoz kifejlesztett olaj? Természetesen nem várok csodát, csak jó lenne ha még egy ideig elgurulna szegényke. Motorgenerálra nem igazán költenék, többe lenne mint az autó.
Előre is köszönöm válaszát, szép napot!
Üdvözlettel: László

Kedves László!
Létezik kopottabb motorokhoz kifejlesztett olaj. Ilyen például a Valvoline Maxlife 10W40. Sűrűbb olaj használatát nem ajánlom, mert a 15W40-es nem csökkentené az olajfogyasztást (ha a füstölés mellett ez is van), a 20W50 már igen, de annak meg a kenés látná kárát.
Üdv,
Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.