Interneten rendeltem

2011.10.25. 18:27

Kedves olajdoktor!
Egy Suzuki Swift 2-es autóm van interneten rendeltem olajat a Mobil1 esp Formula 5w30-at. Az interneten a következő jelölések voltak ACEA A3/B3/B4/A5/B5/C2/C3, API SL/SM/CF. A dobozon csak ACEA C2, C3 és API CF jelölések vannak. Ez jó a kocsimba? Ha jól tudom Swift követelményei az ACEA A3/B3 és az API SL, SM. Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Érdeklődő!
Az olaj megfelelő ebbe az autóba, de a felsorolt jóváhagyások számomra olyan látszatot keltenek, mintha mindent odaírtak volna, ami az eszükbe jutott. Például nem találkoztam még olyan olajjal, ami egyszerre felelt volna meg az ACEA A3/B3 és az A5/B5 szabványnak, egész egyszerűen azért, mert az egyik 3,5 mPa*s alatti, a másik pedig e fölötti HTHS viszkozitást követel meg az olajtól. Szóval a felsorolt jóváhagyások egy része nem fedi a valóságot (ha érdekli itt utánanézhet: http://www.mobil.com/Hungary-English/Lubes/PDS/GLXXENPVLMOMobil_1_ESP_Formula_5W-30.aspx) de az olaj amúgy megfelelő.
Üdv,
Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.