Zabálja az olajat a Renault

2011.10.27. 11:18

Tisztelt Olajdoktor!

Cégünknél van egy diesel Renault Megane kombi (1461 cm3, 78 kW, 2008-as évjárat), amely zabálja az olajat. Konkrétan kéthetente egy liter olajat kell utántölteni. 5W40-es olajat használunk. Ezt az olajfogysztást rendellenesnek tartom. Megjegyzem az autó nincs széthajtva, nincs magas fordulaton használva stb. Vittük már az autót szakszervízbe, nem szakszervízbe, de sehol nem tudtak semmit sem tenni. Kérdés, hogy ez a jelenség esetleg típushiba-e, vagy sem? Hanem, akkor találkozott-e hasonló jelenséggel ennél a márkánál? Van-e valamilyen elképzelése (látatlanban), hogy mi okozhatja ezt a brutális olajfogyasztást?

Válaszát előre is köszönöm!

A. László

Kedves László!

Hogy ez az olajfogyasztás rendellenes-e, azon is múlik, hogy mennyit mennek az autóval. Ha pl. heti 1000 kilométert mennek vele és kéthetente kell utántölteni, akkor akár normális (bár nem örömteli) jelenségről is szó lehet. Nincs személyes tapasztalatom ezzel a típussal, nem tudom, mennyi a normális olajfogyasztása, de ha nem mennek sokat vele, akkor biztos, hogy rendellenességről van szó. Ha viszont a szervizekben sem jöttek rá a hiba okára, akkor nehéz távolból találgatni. Nem írta, mennyi kilométer van benne, attól is függhet a motor műszaki állapota. Végső esetben meg lehet próbálni egy motortömítő adalékot használni vagy átállni egy 5W50-es olajra, bár ezek nem számítanak igazi megoldásnak, mert nem az okot, hanem a tünetet kezelik.

Üdv,

Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.