Eszi az olajat. Egy Toyota?

2011.12.16. 11:19

Tisztelt Olajdoki!

Toyota Corolla 1997-2000 motor: 4E-FE, most 12 éves 150 000 km van benne. A kezdetek óta Castrol szintetikus OW-5W olajokat használok. Két-három éve tapasztalok olajfogyasztást, most 15 000-es csere között 3 dl.

Gondolom elfogadható.

Mi a véleménye - érdemes más viszkózitású olajra például 10W-60-ra átálni? Nem feltétlenül az olajfogyasztás miatt, inkább a motorélettartam szempontjából. Milyen olajat javasolna?

Kedves Levélíró!

Ez az olajfogyasztás bőven jó, sokan észre sem vennék. Nem igényel semmilyen intézkedést. A vastagabb olajra való áttérést nem javaslom, mert a magasabb viszkozitás azt jelenti, hogy melegebb kell legyen a motor ahhoz, hogy az olaj az üzemi hőmérsékleten optimálisnak számító viszkozitásra vékonyodjon. Ehhez pedig nagyon sportosan kell vezetni. Normál üzemben azzal tesz a legjobbat a motornak, ha a melegoldali viszkozitást 30-ra vagy 40-re lövi be.

Üdv,

Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.