VW Polo folyadékcsere

2012.02.06. 16:32

Kedves Hozzáértõ!

Az lenne a kérdésem, hogy mikor érdemes cserélni a váltóolajat, szervó-, és fék folyadékokat? Illetve, ha kell, akkor milyet és mennyit?
Az auto egy 2004-es 1.4 16V 55kW VW Polo.
Mivel sok hozzá nem értõtõl kaptam eddig tanácsot, (majdnem mindenki mást mondott)és nem tudom mikor volt benne utoljára cserélve, (illetve azt se, hogy volt- e egyáltalán) nem akarom, hogy az auto károsodjon emiatt. Az elõzõ motorolaj cserekor utántöltettem pár csepp fék- és szervófolyadékot a szerelõvel, de nem mondta, hogy le kéne cserélni. A szervízbe egyébként nem bízok, mert ha azt mondom - nem tudom cserélni kell-e ezeket - akkor úgy is lecserélik, ha nem kell, akkor is, mert látják rajtam, hogy lövésem sincs, nekik meg kell a zsé. Én meg nem vagyok jótékonysági szervezet.
Az autó kézikönyvében nem találtam, és interneten sem bukkantam ilyen leírásra, vagy fórumra.
Nem maradt más megoldás, csak Ön. Kérem segítsen!

Köszönettel: a Polo tulajdonosa

Kedves Polo tulajdonos!

A váltó- és a szervóolajat nem kell cserélni, viszont a fékfolyadékot igen. Itt is ugyanaz az előírás, mint gyakorlatilag minden autónál a fékfolyadék cserére vonatkozóan: 2 évente. A fékfolyadékok ugyanis vizet kötnek meg, ezért csökken a forráspontjuk, ami bizonyos körülmények között balesetveszélyhez vezethet. DOT 4 minőségű fékfolyadék való bele, mint például a Valvoline Brake Fluid DOT 3&4. 1 liter kell belőle. A fékfolyadék utántöltésről egyébként annyit, hogy a fékfolyadék nem olyan mint a motorolaj, hogy ha fogy az csak szépséghiba. Ha után kell tölteni, akkor ott gond van, irány a szerviz, még mielőtt baj lenne.

Üdv,

Olajdoki