Régi olajat kipucoljam?

2012.08.03. 11:49

Kedves Olajdoktor.

2003-as benzines 2 literes Accordunk van 312 000 km-el, és épp olajcsere előtt van. Eszi egy picit az olajat, úgy 1,5-2l két olajcsere között. Milyen olajat ajánlana? És csere előtt mivel lehetne tisztítani a rendszert? Olvastam itt a TotalCar-on a régi Mazdáról, amiben fékolajjal tisztítottak ki a motort a régi olajtól? Mennyire lehet ezt a módszert használni minden nap használt, de sokat futott motoroknál?

A válaszát előre is köszönöm.

Laci, Szlovákiából

Kedves Laci!

Miért akarná kitisztítani a motort? Egy normálisan karbantartott motort nem kell olajcserekor kitisztítani. Az olaj eleve tartalmaz megfelelő tiszítóadalékokat, és azok bőven elegendőek. Ha meg nem volt a motor rendesen karbantartva, akkor is legfeljebb egy motoröblítő adalék használatát javasolnám, de még annak is megvannak a veszélyei. Félszintetikus, 10W40-es olajat ajánlok hozzá, mint pl. a Total Quartz 7000 10W40 vagy az OMV Bixxol Extra 10W40.

Üdv,

Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.