2012.09.27. 16:57

Kedves Olajdoki!

Egy hipermarket akcióján (mivel az ár nagyon csábító volt) felbuzdulva, vásároltam egy kanna Total Classic 10w40 motorolajat. Itthon az olaj dobozát tüzetesebben megvizsgálva, a "Garanciaidőn túli járművekhez" feliratra lettem figyelmes. Ez miért van az olajon feltüntetve? Ez minőségben jelent valamit? Nyugodt szívvel önthetem bele 1,4-es Nissan Almerámba?

Köszönöm válaszát!

Péter

Kedves Péter!

Valószínűleg azért szerepel az olajon ez a felirat, mert nem rendelkezik a mai korszerű autókhoz megkövetelt jóváhagyásokkal. Új autókhoz ma már általában nem is használható 10W40-es olaj, pont azért mert nem tud megfelelni a szigorú motortisztasági és károsanyag-kibocsátási követelményeknek. A távol-keleti autók sokkal kevesebb követelményt támasztanak az olajokkal szemben, mint az európai autók, így azért ez az olaj is jó eséllyel megfelel a Nissan elvárásainak. Mivel évjáratot nem írt, ezért ennél pontosabb választ nem tudok adni.

Üdv,

Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.