Csapágyas lett a robogó

2012.12.17. 12:00

Tisztelt Olajdoki!

Vásároltam egy Motul Scooter Expert 10w40 olajat a robogómba gondoltam hamár lecserélem akkor ne valami gagyi Madaras tesósra. Mondta az eladó, hogy azért annyi az ára a kiszerelésnek, mert 2008.06.13-án gyártották de 2017.06-ig megörzi a minőségét.Biztos nem lehet vele hiba ez minőségi cucc!Gondoltam csak nem romlik meg egy olaj.Megvettem,lecseréltük az olajat mindent szakszerüen megoldottunk mindíg felső szintig töltöttem és ellenőriztem hetente 1-szer!Elmentem ezzel az olajjal 600km-ert és főtengely csapágyas lett a robesz motorja.Nagyon nem lettem boldog a hírtől és elgondolkodóvá tett a dolog,hogy nem e lehetett ettől az olajtól?Most ez ügyben szeretnék tanácsot kérni,hogy keressem fel a Motul szakembereit kérdőre vonni vagy felejtsem el és törődjek bele.Előre is köszönöm Válaszod szép napot Neked!

Tisztelt Érdeklődő!

Az olajgyártók általában 5 év szavatosságot vállalnak termékeikre, így szavatossági probléma semmiképpen nem állhat fenn. Ha feltűnően olcsó volt a termék az azért kétkedésre adhat okot, hogy valóban az volt-e a flakonban, ami rá van írva? (Pl. Kibontáskor a csavarzár sértetlen volt? Nyitáskor „reccsent”?)

A MOTUL egyébként valóban a motorkerékpár olajok specialistája, de azért nem árt ellenőrizni a motorolaj teljesítményszintjét és a motorgyártó által előírt specifikációkat. Ha a motorolaj eléri a kívánt minőségi szintet vagy esetleg még meg is haladja azt, akkor olaj oldalon nem lehet probléma, nem az olaj volt a hibás a történtekért. Ebben az esetben tüzetesebb motor átvizsgálásra lesz szükség egy szakszervizben.

Üdvözlettel

Olajdoki