Új kocsiból fogy az olaj, ez normális?

2013.01.31. 11:33 Módosítva: 2013.02.01. 16:27

Üdv Doki!

Az volna a kérdésem,hogy szerinted normális egy új Hyundainál(i 40, dízel,1.7 crdi),hogy a szervizperiódus alatt kb. 18km-nél beletöltöttem 2 liter olajat, most jár a kocsi 25 ezer km-nél,és mire a 30 ezer km-es szervizperiódushoz ér, simán bele tudnál tölteni még legalább 1,5 Litert. Az autó német utakon fut, gyakran, 60%-ban autópályákon, 160-170km/h-val. A szervíz szerint normális,nekem idegen ennyi olajfogyasztás. Aggódjak, vagy ezzel együtt kell élni? Amúgy 5w-30-as olajal töltöttem utána, Castrolt vagy Shellt.

Köszönöm.

Kedves Érdeklődő!

Egyes új autóknál jellemző az olajfogyasztás, mert ugyanaz a technológia (csökkentett palástnyomású dugattyúgyűrűk), ami segít az üzemanyag-fogyasztás csökkentésében, negatívan hat az olajfogyasztásra. Vígasztaljon az a tudat, hogy sokkal többet megspórolsz az üzemanyagon, mint amit olajra költesz. Mindemellett persze van egy határa az egészséges olajfogyasztásnak, és ezt le szokták írni a kézikönyvben. Ha a megengedettnél több olajat fogyaszt a motor, akkor a szerviz nem háríthatja el a problémát azzal, hogy "ez normális".

Üdv,

Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.