Olaj a megkímélt Swiftbe

2013.04.09. 11:04

Kedves Doki!

Van egy 99-es, 105e Km-t futott G10A motorú, 1 literes Swiftem.

Megkímélt állapotban van.

Rakjak-e bele Valvoline ExtraLife-ot, amit ugye elvileg a 100e Km felett futott motorokhoz "fejlesztettek" (marketingelnek), vagy mivel nincs rossz állapotban a motor (alig eszi az olajat, nagyon jól fogyaszt), inkább pl. Castrol Magnetecet?

Az a dilemmám, hogy az ExtraLife "extra" adalékai más fontos adalékok rovására lehetnek az olajban, és ha a motor nincs megkopott állapotban, akkor lehet, hogy egy "kiegyensúlyozottabb" olaj lenne a jobb választás.

Köszönettel!

Kedves Érdeklődő!

A Valvoline olaját Maxlife-nak és nem Extralife-nak hívják, de persze a kérdés szempontjából ez mellékes. A gyárilag adalékolt olajok és az utólag, a felhasználó által külön kapható adalékokkal feljavított olajok között az a különbség, hogy a gyár pontosan ismeri az egyenlet mindkét oldalát, azaz tudja, hogy milyen alapolajhoz és adlékokhoz keveri az extra adalékokat. Ezért nem okoz olyan problémákat, mint amilyeneket az utólagos adalékolás okozhat. Tehát egész nyugodtan tölthet bele akár Valvoline Maxlife olajat is. Természetesen a Castrol Magnatec is megfelelő, de ne azért válassza, mert tart a Maxlife olajtól.

Üdv,

Olajdoki