Milyet és mennyit a Signumba?

2013.08.26. 16:00

Üdvözlöm!

Nemrégen lettem egy Opel Signum 3000 v6 disel tulaja. (y30dt) Milyen és mennyi olajat tegyek bele? Olajtisztító adalékot használjak-e? Azért kérdezem mert szervizkönyvébe látom, hogy 30 ezrenként cserélték az olajat és kicsit soknak tartom azért szeretném kitisztítani az új olaj elötte.

Segítségét előre is köszönöm!

Károly

Kedves Károly!

Ebben az autóban a motorolajat rugalmas csereperiódus szerint kell cserélni, ami részecskeszűrő nélküli konstrukció esetén maximum 50 ezer km / 24 hónap, részecskeszűrős konstrukció esetén pedig 30 ezer km / 12 hónap. Ha ezek a limitek nem lettek túllépve, akkor nem kell attól tartania, hogy a motor tiszításra szorulna. Ami az ajánlott olajat illeti: GM LL-B-025 minőségű vagy GM Dexos 2 minőségű olaj kell bele (pl. Total Quartz 9000 Energy 5W40 vagy Repsol Elite Common Rail 5W30) és 8,25 literre lesz szüksége.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.