Használhatok-e hosszabb olajcsere-periódust?

2013.10.29. 15:44

Tisztelt Olaj Doki,

Szeretném a tanácsát kérni olajcsere periódus helyes megválasztásához. Az elmúlt egy éveben, és a jelenlegi viszonyok mellett a közeljövőben is éves szinten 3-4000 km-nél nem használom többet az autót. Eddig szigorúan betartottam a 15 000 km / 1 év (amelyik hamarabb bekövetkezik) intervallumot, de most elbizonytalanodtam. Teljesen hétköznapi viszonyok között használom az autót. Most Skoda Octavia II. 1.6-os autóm van, és évekig nincs is csere napirenden. Mindig Castrol 10w-40-es olajat használtam, jelenleg 106 000 km van az autóban. Kérném tanácsát a csereperiódus helyes meghatározásában.

Tisztelettel: Kornél

Kedves Kornél!

Használjon VW 504.00 jóváhagyással rendelkező olajat és akkor átállhat a 30 ezer kilométer vagy legfeljebb 24 hónapos csereperiódusra. A Castrol olajok közül megfelelő például az Edge 5W30. A jelenlegi olaj használata mellett sajnos nem javasolhatok hosszabb csereperiódust.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.