Váltsak-e sűrűbb olajra?

2014.04.16. 09:28

Tisztelt Doki!

6 éve magaménak tudhatok egy 2002-es Renault Megane 1,4 16v (K4J750) motorral felszerelt kocsit. Anno 58 ezer km volt a motorban, ami azóta 235 ezerre rúgott. Én kizárólag az Elf Evolution SXR (A5-B5) 5w-30-asát használtam, amit kb 18-25 ezrenként cseréltem, állapottól ill. viszkozitástól függően. Ennyi menetteljesítmény után se eszik meg a periódus alatt több olajat mint 0,5-1 liter. Fogyasztása pedig még mindig 5,8 és 6,8 között változik (évszaktól függően), teljesítményváltozás nem tapasztalható. Kérdésem pedig az lenne, váltsak-e esetleg más paraméterrel bíró olajra, ennyi km után, vagy maradjak az eddig jól beváltnál.

Válaszát előre is köszönöm. Üdv.: ChiliZ

Kedves ChiliZ!

Ne váltson más olajra, maradjon a jól bevált típusnál. A csereperiódust abból a szempontból is figyelje viszont, hogy a hónapban megadott limitet se lépje túl.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.