2014.07.28. 11:42

Kedves Doktor!

Van egy 1,9 tdi afn 110 Le-s Passatom. A problémám az, hogy melegen is eléggé szólnak a hidrotőkék. Mikor megvettem az autót már akkor is szóltak kicsit, de utána nem használtam a kocsit kb 6 hónapot. Most megcsináltam rajta a szervízt, de sajna olajcsere után is rossz hangja van. Jelenleg 10W40-es olaj van benne, nem tudom segítene-e rajta esetleg egy 5w30-as vagy felesleges?

Futás teljesítménye nem alacsony, 380 000 km van benne de volt már 4 db ilyen tdi-m ilyen hangja egyiknek sem volt. Valószínűnek tartom hogy rosszminőségű olaj vagy ritka olajcsere lehet a bűnös az autó előző életéből. Nem tartom kizártnak hogy csak a hidrotőke csere lesz a megoldás.

Köszi! Üdv, Z

Kedves Z!

Meg lehet próbálkozni az 5W30-as olajjal. Van olyan eset, amikor segít az ilyen jellegű problémán, és van, amikor nem. Ez sajnos elég változó, és nem lehet előre megjósolni. Az olajjavító csodaadalékokat nem szoktam javasolni, de egy hidrotőke adalékot szerintem nyugodtan beletölthet, az is segíthet esetleg. Pl. Liqui Moly hidrotőketisztító.

Üdv, Olajdoki