Golfba magas oktánszámú benzint?

2014.11.19. 16:25

Kedves Olajdoki!

A Golf IV 1.6 16V esetében a gyártó 98-as benzint ír elő, azzal a kiegészítéssel, hogy tankolható bele 95-ös szuper is, de ez utóbbi "kis teljesítménycsökkenéssel, kismértékű üzemanyag-fogyasztás-növekedéssel, valamint a kopogásérzékelő működésbe lépéséig enyhe motorzajokkal" jár. Legalábbis a kézikönyv ezt írja, és a tanksapkán is 98 super/95 premmium szerepel.

Na már most a 98-as benzin ugye nálunk nem tankolható sehol, csak az adalékolt 95 és a méregdrága 100-as prémium marad. Valóban ez utóbbit illene tankolnom ebbe az autóba? Előre is köszönöm a választ!

Üdv: Kristóf

Kedves Kristóf!

Ha nagyon zavarja a kis teljesítménycsökkenés, a kismértékű üzemanyag-fogyasztás-növekedés, valamint a kopogásérzékelő működésbe lépése és az enyhe motorzajok, akkor használja a magasabb oktánszámú benzint. Egyébként használja nyugodtan a 95-öst, nem lesz baja tőle a motornak.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.