Adalék a dízelmotorba

2014.11.20. 11:04

Tisztelt Olajdoktor!

Hamarosan megveszem életem első dízel autóját. (Mazda SPC 2.2 175 LE). Kollégáim elmondása szerint létezik valamilyen kenőanyag, melyet évente 1x az üzemanyaghoz töltve, az meghosszabbíthatja a motor élettartamát, jót tesz neki.

Kérdésem, van-e ilyen adalék, ha igen, hogyan kell használni, mit javasol.

Válaszát előre is köszönve, üdvözlettel: Nánássy Gábor

Kedves Gábor!

Ha kenőanyagról beszélünk, akkor erről az jut eszembe, hogy van aki 2T olajat tölt a gázolajhoz. De ezt én nagyon rossz ötletnek tartom, mert a négyütemű motorokat nem úgy tervezték, hogy megbirkózzanak az elégetett 2T olaj okozta szennyezéssel. Lehet, hogy tapasztalna bizonyos előnyöket, de közben rongálná is a motort. Szoktak még az üzemanyaghoz üzemanyag-rendszer tisztító adalékot is tölteni, de az nem "kenőanyag", ahogy Ön fogalmazott. Ennek nincs különösebb kockázata, de hogy mennyire szükséges, arról megoszlanak a vélemények.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.