Olajcsere 30 ezren belül?

2015.02.26. 10:31

Tisztelt Olajdoki,

2006-os 2.0 benzin 318i e90-es BMW-m van, körülbelül 17 000 kilométerrel ezelőtt volt az olajcserém, azóta kért egy liter olaj utántöltést.

Beszéltem hozzáértövel, (korábban neki is ilyen autója volt) azt mondta, hogy az olaj elveszti a viszkozitást egy idő után és ö 15 000 kilométerenként cserélte az olajat az autón.

Köszönöm! Gasty

Kedves Gatsy!

Az olaj viszkozitására ható két legfontosabb tényező a csereperiódus alatt az oxidáció és az üzemanyaggal való felhígulás. Az oxidációtól sűrűsödik az olaj, az üzemanyag pedig - ahogy írtam - hígítja. Ezek ugyan jót nem tesznek az olajnak, de bele vannak kalkulálva a gyártó részéről a képletbe, és a csereperiódust ezek figyelembe vételével határozzák meg. Az, hogy az olajat után kell tölteni - főleg ilyen kis mértékben - normális dolog, része a motor alapvető karbantartásának.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.