Olajcsere periódus növelése

2015.12.23. 17:29

Tisztelt Olajdoktor!

Egy VW GOLF 3 TDI autóm van, a kocsi 20 éves, az ahhoz tartozó futásteljesítménnyel, de az olajat nem eszi. A gyári olajcsere periódus ennél a típusnál 15ekm tudomásom szerint. Figyelembe véve a motorkopást egy 10 ezer km-es csereperiódus megfelelő lenne véleményem szerint. A kérdésem viszont arra irányulna hogy a csereperiódust ki lehetne-e tolni a gyári értékre (15 ezer km), ha 10 ezer km-es futás után egy olajszűrőcserét végeznék és az azzal elvesztett olajmennyiséget pótolnám? Elegendő adalékot pótolna-e ahhoz hogy elérjem a 15ekm-t az új szűrővel és azzal a valamennyi friss olajjal?

Üdvözlettel: K. Antal

Kedves Antal!

Ilyen trükkök nélkül is alkalmazható a gyári olajcsere periódus, de nem csak a kilométer korlátozást kell betartani, hanem azt is, hogy legfeljebb 12 hónap telhet el olajcserétől olajcseréig. Ha ezeket betartja, akkor nem kell szűrőt cserélni, csak az olajjal együtt.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.