Eszi az olajat a bömös

2016.05.03. 11:40

Kedves Olajdoki!

Adott egy BMW 316i (1.8-as motor, Österreich Pakett, 2004-es évjárat, 180 000 km). Amikor megvettem 5w30 olaj volt benne, ami gyárilag elő van írva. Ezt eszegette rendesen és ezért úgy döntöttem hogy rakok bele vastagabbat Liqui Moly 10w40-et.

A probléma az, hogy ezt az olajat is eszegeti, hogy pontos legyek kb 1500 km-ként 1 litert, ami szerintem kicsit sok. Nagyobb gázadásnál jön kékes füst, ami arra enged következtetni, hogy a szimeringek megértek a cserére.

Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint mi állhat a dolog hátterében vagy egyáltalán normális-e ilyen mértékű olajfogyasztás? Ha pedig nem, akkor valóban jóra tippelek és nem az olajjal van a probléma hanem a tömítésekkel?

Köszönöm a választ!

Üdvözlettel: Roland

Kedves Roland!

Minden valószínűség szerint a tömítésekkel van gond, ami ennyi idő és kilométer után nem meglepő. Érdemes szervizbe vinni és megcsináltatni, mert az írt olajfogyasztás valóban elég magas.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.