Pályázáshoz milyen olajat válasszak?

2016.09.06. 13:42

Tisztelt Olajdoktor!

Kizárólag versenypályára milyen olajat ajánlana BMW E36 325i-be? A gyári olaja 10w40, tehetek bele 10w60-at? Jobb lesz ettől a motornak? Castroltól félek, Valvoline vr1-racing a kiszemelt, esetleg Motul 15w50 300V Competition. Érdekelne a véleménye az említett olajokról, illetve az, hogy Ön mit tenne bele, kissé el vagyok veszve jelenleg. Válaszát előre is köszönöm!

Üdv.: V. Márton

Kedves Márton!

A versenyzéshez szánt olajok elsősorban abban különböznek a hagyományos olajoktól, hogy a motor hosszú távú védelme helyett a legrövidebb alatt elérhető legnagyobb teljesítményt hozzák ki a motorból. Pl. a motortisztaság és egyéb szempontok másodlagosak - a kenés, azaz a súrlódáscsökkentés érdekében minden más feláldozható.

Így ilyen esetben szerintem jó választásnak számítanak az említett versenyzéshez ajánlott olajok, csak ne várja el tőlük hosszú távon ugyanazt a hosszú távú védelmet és motorélettartamot mint a gyárilag előírt olajtól.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.