Mit tegyek a Space Starba?

2016.11.10. 09:39

Tisztelt Olajdoki!

Tanácsát kérném, hogy melyek azok az motorolajok, amik használhatók a 2005-ös évjáratú 1,6-os benzines Mitsubishi Space Starhoz. Idős úrtól vettem, még nincs benne 90 ezer kilométer. Jelenleg Mobil olajat használok, de picit "csipegeti" kb. egy litert tízezrenként, ami szerintem nem tragédia, de hátha valamit lehet rajta finomítani. Bár a szerelőm azt mondta, ez ennél a Mitsu motornál természetes. Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel Tibor

Kedves Tibor!

Ennek az autónak a motorja gyakorlatilag “mindenevő”: szinte nem találni olyan négyütemű személyautóba való olajat, ami ne lenne rajta a gyárilag elfogadott minőségű olajok listáján.

Jó ár/érték arányú megoldásként egy félszintetikus, 10W40-es viszkozitási osztályú olajat javaslok, mint például az Eneos Premium 10W40 vagy a Total Quartz 7000 10W40. Az említett olajfogyasztással valóban nem kell foglalkozni - az utántöltést kivéve.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.