Folyamatosan ég az olajnyomást jelző lámpa

2017.01.25. 13:27

Üdvözlet!

Van egy Ford Scorpio, 1994-es, 2.9 V6 Cosworthom aminek eleinte, ha hirtelen odaléptem neki, égve maradt az olajnyomás jelző lámpám. Leállítottam a motort és utána már egy ideig nem volt baj. Most megint elkezdte, eleinte bizonyos fordulatoknál és most már nem is alszik el a lámpa. (a motorba Castrol magnatec olaj van, Prolong adalékkal). Az olajszint megfelelő, nem elszineződőtt. Mi lehet a baj és a kérdésem, érdemes-e megcsináltatni vagy az egész motor mehet a méhtelepre?

Előre is köszönöm a segítséget

Kedves Levélíró!

Soha nem ajánlottam a Prolong és a hozzá hasonló olajjavító adalékokat, mert szükség szerintem nincs rájuk, az olaj paramétereit pedig az olaj gyártója által ismeretlen módon változtatja meg. A keverék teljesítményéért pedig egyik cég sem fog felelősséget vállalni (sem az olaj gyártó sem az adalék gyártó), hanem a másikra fog mutogatni.

Az olajnyomás problémát okozhatja az, hogy az olaj + Prolong keverék nem megfelelő, lehet hogy az olajgomba hibás, vagy rossz esetben az olajszivattyú, stb. Szerintem érdemes egy olajcserével kezdeni (ne töltsön bele adalékot!), és ha az nem vezet eredményre akkor tovább kutatni az ok után.

Üdv, Olajdoki