Nagyon fogy az olaj

2017.03.14. 10:59 Módosítva: 2017.03.14. 10:59

Tisztelt Olajdoktor!

Egy hónapja vettük meg Volkswagen Polo IV típusú autónkat, 2003-as 1.2 12V-os! A vétel után elvégeztük a kötelező szervizt olajcsere stb. Kb. 1000-1200 km-t mentünk vele és kivillant az olaj lámpa. Töltöttünk rá 7 dl olajat, majd 400 km után újra tölteni kellett olajat! Először arra gondoltunk, hogy a szerviz rakott bele kevesebbet, de kiderült, hogy mégsem! Miért fogyhat ennyire az olaj? Mi lehet a baj? Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel Balázs!

Kedves Balázs!

Az ilyen mértékű olajfogyasztás leggyakoribb oka a külső vagy belső tömítetlenség. Mivel gondolom észrevette volna, ha olajtócsa van az autó alatt, inkább a belső tömítetlenség a valószínűbb. Érdemes megnézetni egy szervizzel, ahol például kompresszió mérés keretében közelebb lehet kerülni a probléma okához.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.