Prémium olaj nem való a Rióba?

2017.06.19. 15:52

Tisztelt Olajdoki!

Éppen olajcsere előtt állok (turbó dízel), nézegettem az olajakat és azt vettem észre, hogy a kiszemelt Valvoline Synpower 5w-40 es olaj olyan API CF minősítésel rendelkezik ami (a net szerint) rosszabb mint amit a 2006-os Kia Rio-m (1.5 CRDI) szerviz könyve megkövetel ami API CH-4. Prémium olajoknál is ezt vettem észre hogy API CF jelölésűek. Lehet én értelmezem félre, de ez hogy lehetséges? És még annyit, hogy ez az olaj jó választás az előbb említett ~135 ezret futott, főként városban használt kocsinak?

Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Levélíró!

Az API CF nem “rosszabb”, mint a CH-4, hanem előbbi egy személygépkocsi dízel szabvány, utóbbi pedig egy haszongépjárműves dízel szabvány. Nem is jellemző, hogy személygépkocsikhoz ilyen minőségű olaj legyen ajánlva, de a Kia valóban ajánl ilyen olajat is. De ezen kívül ajánl még ehhez a típushoz ACEA A3/B4 minőségű olajat is, aminek az említett Synpower olaj is megfelel, így nyugodtan használhatja.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.