Astráról Astrára váltanék

2017.09.03. 00:11

Tisztelt Olajdoktor!

Autóvásárlás előtt állok, megvan a kiszemelt áldozat is. Egy Opel Astra H, Z14XEP motorral. Céges autó volt a munkahelyemen, ismerem az előéletét, a 250 ezer kilométerből 230-at pályán tett meg. A régi autómnál (Astra F C14SE) bevált a 10W-40 es Valvoline Maxlife, és közel négyszázezer kilométernél tartunk.

A kérdésem az lenne, hogy ennek az olajnak az 5W-30 as változatát használhatom-e a H Astrába, illetve mi a véleménye a motoröblítő, olajcsere előtti adalékokról.

Válaszát köszönöm:

Laci

Kedves Laci!

Egy benzines H Astra motorjába GM-LL-A-025 vagy GM Dexos 2 teljesítményszintű motorolaj való, így a Maxlife 5W-30-at nem javaslom hozzá. A legjobb választás szerintem a Valvoline Synpower MST C3 5W-30 volna. Egy jól karbantartott autó esetében nincs szükség motoröblítő vagy bármi egyéb adalék használatára. Az olaj eleve tartalmazza a szükséges adalékokat.

Üdv,

Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.