Olajcsere E36-ban

2017.11.02. 11:05

Kedves Olajdoki!

Érdeklődnék hogy egy BMW E36 316i Compactba (2000-es, 1.9-es), amiben már az óra szerint is több mint 300 000 km van és a valóság meg ki tudja milyen messze lehet még, milyen motorolajat javasol, milyen km/idő periódusonkénti cserével? Fórumokon sokat emlegetik a Liqui Moly-t, megéri az átlag motorolajokhoz képesti többlet összeget? Ha jobban fogja szeretni a kicsi-kocsi nem fogok hezitálni, sőt ha létezik ilyen dolog egyáltalán, kérem nyugodtan ajánljon "prémium" olajat.

Üdvözlettel Kristóf

Kedves Kristóf!

Léteznek prémium olajok, de ez csak annyit jelent, hogy a noname olajokat kerülni kell, a jó hírű, ismert olajtársaságok olajai pedig nyugodtan használhatók.

A Liqui Moly is utóbbiak közé tartozik, de szerintem nem jobbak vagy rosszabbak a termékei mint pl. a Shell, Valvoline, Castrol, MOL, stb. gyártóknak. A lényeg az, hogy 300 ezer vagy akármennyi kilométer felett is a gyárilag előírt teljesítményszintű olaj a legjobb választás. A Liqui Moly olajok közül például a Top Tec 4100 5W40.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.