Javaslat benzines Ford Mondeohoz

2017.12.10. 09:55

Tisztelt Olajdoki!

Azzal a kérdéssel fordulok hozzád, hogy van egy 2008-as évjáratú 2.5 benzines turbós Mondeo kombink, ebbe Te milyen olajat ajánlanál? Eddig Meister Teile 5W30-at raktunk bele a szerelőm tanácsára de szeretnék inkább valami mást. Az a baj, hogy annyi hamisított olajat forgalmaznak mindenhol, hogy nem tudom mi lenne a legjobb választás. Én Eneos vagy Motul olajokon gondolkozom. Elég sokat használjuk városi forgalomban(Pesten). Segítségedet előre is köszönöm.

Tisztelettel, Feri

Kedves Feri!

Egy Ford M2C913-C teljesítményszintű olaj használatát javaslom, mint amilyen például a Motul 8100 Eco-nergy 5W30 vagy a Valvoline Synpower FE 5W30. Az Eneos olajok között még mindig nem találok olyat, aminek megfelelő Ford jóváhagyása lenne. A hamisítás ellen legjobban a beszerzési forrás gondos megválasztásával lehet küzdeni. Érdemes komolyabb, nagyobb forgalmú webshopokból rendelni vagy esetleg közvetlenül az importőrtől, ahol lehetséges.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.