2018.05.16. 10:22

Tisztelt Olajdoki!

Tavaly augusztusban vettem egy Németországból behozott, 2006-os évjáratú, benzines, 1.8-as Toyota Corolla Versot. Az autóban 200 000 km van. Múlt héten jött el az ideje az olajcserének.

A szerelő 1,5 liter olajat engedett le csupán az autóból, tehát 20 000 km alatt 3 liter elfogyott. Az olaj nem csöpög, mert garázsban tartom, és soha nincs alatta csepegésnyom. Tisztelettel kérem válaszát arra vonatkozóan, hogy ez az olajfogyás mennyire felel meg a gyári előírásoknak, illetve milyen olaj használatát javasolja a későbbiek folyamán?

Válaszát megköszönve, Zimányi Norbert

Kedves Norbert!

Ha 20 ezer kilométer alatt fogyott el 3 liter, az kb. 1,5 deci 1000 kilométerenként, ami a legszigorúbb előírásoknak is megfelel. Az olajszintet illett volna 1000 kilométerenként ellenőrizni, és időben után tölteni. Megfelelő választás ehhez a típushoz például a MOL Essence 5W30.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.