Mit öntsek a rókába?

2018.05.24. 10:11

Tiszetelt Olajdoki!

Párom egy éve vásárolt magának egy kis VW Fox-ot. 2006-os évjárat, 1,2 l, 3 hengeres benzinmotor BMD motorkóddal, jelenleg 140364 km-el. Nem egy erőmű de ezért szeretjük.

Elérkezett az olajcsere ideje, de nem vagyok biztos abban, hogy milyen típusú olajat kellene vásárolnunk, hogy a legjobbat kapja a kis szörnyeteg és még sokáig furikázhasson vele a párom.

Legjobb tudomásom szerint az előző olajcserekor Castrol Magnatec 10W40 A3/B4 típusú olaj került az autóba - még az előző tulajdonos által. Érdemes erről váltani másik típusra, vagy megfelelő került bele az előző csere alkalmával? Segítségét előre is köszönöm!

Üdvözlettel, Gábor

Kedves Gábor!

A típushoz tartozó minimális követelményeket teljesíti ez az olaj a maga VW 501.01 teljesítményszintjével, de azért egy VW 502.00 minőségű olaj jobb lenne bele. És inkább 5W40-est, mint 10W40-est töltenék ebbe a motorba. Megfelelő választás például a Castrol Edge 5W40 vagy a Valvoline Maxlife 5W40.

Üdv, Olajdoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.